Wat is spuitgieten?

Weet jij wat er bedoeld wordt als men spreekt over spuitgieten? En natuurlijk de belangrijkste vraag wat je ermee kunt realiseren? Lees het hieronder verder en kom erachter wat het voor jouw onderneming kan betekenen!

De oorsprong van spuitgieten

Kunststof wat wordt aangevoerd zal gesmolten worden en vervolgens onder hoge druk worden ingespoten in een matrijs. De matrijs heeft uiteraard al de vorm wat je graag wilt hebben. Hierdoor zal het alleen maar moeten koelen om zijn vorm te kunnen behouden. De matrijs zelf is uiteraard koud waardoor de stolling snel zal gebeuren. Het belangrijkste is wel dat de matrijs pas geopend wordt zodra het voldoende is afgekoeld. Anders heeft het proces niet goed gewerkt en zal je niet het gewenste resultaat behalen.

Gelukkig weet Naber Plastics maar al te goed hoe dat het uitgevoerd dient te worden. Dankzij hun handige machines kunnen zij in een grote oplage te werk gaan. Doordat het met hoge kracht wordt ingespoten in een matrijs zal je zien dat het duurzaam wordt verwerkt. Gesmolten granulaat zal hierdoor niet verloren kunnen gaan.

Het prettige van Naber Plastics is dat zij graag unieke producten op de markt kunnen en willen brengen. Zij denken ook maar al te graag met je mee om een product nog mooier te maken dan wat je in gedachten hebt. Zodra de eerste proef is gemaakt krijg jij dit te zien en kan je oordelen of dat het naar wens is. Is het geheel akkoord? Dan zal de productie worden opgestart en kun je de eerste producten snel ontvangen.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *