Duurzame schoenen

Wat zijn dat toch, die duurzame schoenen. Steeds meer mensen willen ze, maar weten de mensen eigenlijk wel precies wat een schoen duurzaam maakt en wat niet? Wat niet duurzame schoenen zijn weten jullie misschien wel, maar wanneer je denkt aan leren schoenen denken toch heel veel mensen dat dat juist wel duurzaam is. Dit is echter niet zo

Bij de productie van leer wordt in zeer grote mate gebruik gemaakt van chemische middelen die de mensen die ermee werken vergiftigen en het milieu zeer ernstig beschadigt. Het gebruik van leer is in deze huidige tijd van bewustwording simpelweg niet meer goed te praten.

Vegan schoenen

Vegan schoenen is eigenlijk een heel mooi containerbegrip voor duurzame schoenen. Een duurzame schoen is per definitie een vegan schoen. Een vegan schoen hoeft niet per definitie een duurzame schoen te zijn. Dit komt omdat bijvoorbeeld plastics vegan zijn, maar niet duurzaam hoeven te zijn. Zo kun jij bij grote winkelketens schoenen zonder leer kopen, maar zijn deze schoenen gemaakt van niet gerecyclede plastics en zijn dus niet per se duurzaam te noemen.

Om deze plastics te maken zijn namelijk veel grondstoffen nodig waaronder olie. Niet heel duurzaam toch? De vegan en duurzame schoenen die wij verkopen bestaan uit gerecyclede-, en natuurlijke materialen. En even voor jullie beleving, wij scharen dode dieren natuurlijk niet onder een natuurlijk ‘product’.

Kurk, algen, gerecyclede PET, gerecyclede airbags, biologisch katoen, hennep, rubber en ananas zijn de grondstoffen waarvan je een duurzame schoen kunt maken. Er is een hele transitie gaande aan grondstoffen waarvan duurzame schoenen gemaakt kunnen worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan duurzame schoenen van paddestoelenleer of cactusleer.

Recommended Articles